
درمان التهاب مجاری ادراری و عفونتهای زنان
عفونتهای ادراری یکی از شایعترین عفونتها در انسان است که میتواند در هر قسمت های سیستم ادراری شما به وجود آید:
- کلیهها
- لولههای حالبها (لولههایی که کلیهها را به مثانه متصل میکنند)
- مثانه و مجاری ادرار
عوامل ایجاد عفونت های ادراری
معمولا عفونتهای ادراری ناشی از باکتریها هستند اما برخی دیگر نیز از قارچها و ویروسها نشات میگیرند. ابتلا به عفونتهای ادراری میتواند باعث سوزش ادرار شود و هنگام دفع ادرار احساس درد ناخوشایندی را برای شخص ایجاد کند. این عفونتها بیشتر، دستگاه ادراری تحتانی مانند مثانه و مجاری ادرار را درگیر میکنند.
عفونت در مثانه
وجود عفونت در مثانه میتواند بسیار دردناک و آزاردهنده باشد همچنین گسترش عفونت و راهیابی آن به کلیهها عواقب جدی را به همراه خواهد داشت.
زنان در معرض عفونت های ادراری
به طور کلی زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به عفونتهای ادراری قرار دارند. این عفونتها اغلب بین سنین ۱۶ تا ۳۵ سالگی رخ میدهد و در هر یک سال، حدود ۱۰% از زنان به این عفونت مبتلا میشوند.
علت ایجاد عفونت های ادراری
عفونتهای دستگاه ادراری معمولا زمانی اتفاق میافتد که باکتریها از مجاری ادراری وارد مثانه شده و ایجاد عفونت میکنند.
اگرچه سیستم ادراری به گونهای طراحی شده است که میتواند تا حدودی از ورود اینگونه مهاجمین میکروسکوپی جلوگیری کند اما این مقابله گاهی با شکست مواجه میشود و باکتریها وارد دستگاه ادراری شده و به یک عفونت کامل در دستگاه ادراری مبدل خواهند شد.
عفونتهای ادراری ممکن است هیچگونه علائمی نداشته باشند اما در مواردی که از خود علائم نشان میدهند، ممکن است موارد زیر را مشاهده کنید:
- نیاز شدید و مکرر به دفع ادرار
- احساس سوزش حین دفع ادرار
- دفع ادرار به مقدار کم و مکرر
- ادرار ابری (کدر شدن رنگ و حالت غیر طبیعی ادرار)
- ادراری که صورتی رنگ به نظر میرسد (تغییر رنگ ادرار نشانهای از وجود خون در ادرار است)
- ادرار با بوی نامطبوع و شدید
- درد لگن در زنان (به ویژه در مرکز لگن و ناحیه اطراف استخوان عانه (پلوبیس یا استخوان شرمگاهی)
درمان عفونت های ادراری
گیاه پنیرک در طب سنتی ایران خبازی نامیده میشود که دارای مزاج سرد و تر است و در اکثر مناطق رویش دارد. برگ، گل، بذر و ریشه آن دارای خواص دارویی بوده است، اما گل و برگ آن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. گیاه پنیرک دارای موسیلاژ یا لعاب است و بذر آن بیشتر خاصیت لعابی دارد. این گیاه دارای انواع ویتامینها و مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، فلاونوئیدها و فنول است.
این گیاه نه تنها در درمان التهاب مجاری ادراری و عفونتهای زنان بلکه به صورت خوراکی و موضعی کاربرد دارد همچنین پنیرک برای بیماران تنفسی، سوزش حلق و گلو همچنین سرفههای خشک و سوزش ادرار و خشونت و خشکی حلق و ریه و سینه مفید است.
نحوه استفاده گیاه پنیرک
حدود یک قاشق مرباخوری از گل آن را در یک فنجان آب ریخته و از لعاب آن استفاده شود. گرچه لعاب بذر آن برای التهاب قویتر است، اما به صورت دم کرده میتوان از اثرات درمانی آن سود برد؛ لعاب برگ آن برای تسکین درد و التهاب ناشی از گزش حشرات خصوصا زنبور به طور موضعی روی ناحیه گزش استفاده میشود.
دم کرده گیاه پنیرک
دم کرده بذر آن باعث پاکسازی بدن و دستگاه گوارش از خلط لزج و غلیظ بلغم میشود. جویدن برگ یا گل پنیرک باعث پاکسازی سینه و دستگاه تنفسی میشود و برای افرادی که دچار عفونتهای تنفسی و ریوی ناشی از بیماریهای ویروسی دستگاه تنفس مانند آنفلوآنزا و کرونا هستند، مفید محسوب میشود.