توصیههای روزه داری در دیابت
● برنامه غذایی در ماه رمضان بسیار متفاوت از سایر ماهها است و بیشتر مشکلات سلامتی ناشی از رژیم نامناسب و پرخوری در این ماه است.
● رژیم غذایی بیماران مبتلا به دیابت باید یک رژیم متعادل و سالم بر اساس “تدابیر تغذیه ای انواع دیابت” باشد.
● مصرف غذاهای با چربیهای اشباع شده زیاد مانند دنبه، لبنیات پرچرب، روغنهای حیوانی در حداقل باشد.
● بیماران مقدار کافی روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون، کانولا، روغن کنجد یا هسته انگور در پخت و پز استفاده کنند.
● مصرف مغزیجات مانند بادام و فندق به علت داشتن روغن گیاهی مفید است.
● مصرف مایعات در فاصله افطار تا سحر افزایش یابد.
● برای پیشگیری از افزایش ناگهانی قند خون توصیه میشود از پرخوری به ویژه در ساعات اولیه افطار، مصرف قند (قند، شکر و نبات) و شیرینی (زولبیا و بامیه) خودداری شود. بهتر است غذای اصلی افطار مدتی (نیم تا ۱ ساعت) پس از افطار اولیه میل شود.
● شروع افطار با مایعات گرمی مانند آب جوش یا چای کمرنگ به همراه قندهای طبیعی مانند خرما باشد.
● هرگز خوردن سحری را فراموش نکنید؛ در صورت نخوردن سحری بهتر است از روزه گرفتن در آن روز منصرف شوید.