
پیشگیری و درمان خشکی پوست در زمستان
راهکارهای زیادی برای درمان خشکی پوست آن هم در فصل زمستان وجود دارد. اگر جزو افرادی هستید که با مشکل خشکی پوست در زمستان مواجه هستید و تمایل دارید بدانید چه راهکارهایی در طب سنتی برای خشکی پوست وجود دارد، حتما همراه ما در ادامه این مطلب باشید.
فصل زمستان و خشکی پوست
خشکی پوست بدن معمولاً به دلیل کاهش رطوبت زیرجلدی پوست ایجاد میشود. این مشکل در افرادی که مزاج گرم و خشک و یا سرد و خشک دارند، شایعتر است. فصل پاییز و زمستان نیز مزاج سرد دارند. به همین دلیل خشکی پوست در این فصول بیشتر است.
علت خشکی پوست
وقتیکه پوست انسان بهاندازه کافی دارای روغن و چربی محافظ نباشد، رطوبت میتواند از پوست خارج شود. در پی این اتفاق و زمانی که آب کافی در خارجیترین لایه پوست بدن انسان وجود نداشته باشد، پوست دچار خشکی پوست خواهد شد. گفتنی است این اثر میتواند در فصل زمستان که هوا سرد است و میزان رطوبت هوا کاهش مییابد تشدید شود. سایر عللی که موجب خشکی پوست میشوندعبارتند از:
- استفاده بیش از حد از صابون و آب داغ
- در معرض مواد شیمیایی مضر برای پوست قرار داشتن
- برخی بیماریهای پوستی
- بیخوابی و استرس
- ژنتیک
راهکار طب سنتی برای درمان خشکی پوست
اگر دچار خشکی پوست هستید باید از حمام کردن با آب بسیار داغ خودداری کنید. همچنین بعد از حمام و خشک کردن بدن با حوله، زمانی که پوست بدن هنوز نمناک است، سطح آن را با روغنهای مناسب چرب کنید. روغن بنفشه، روغن کدو، روغن بادام شیرین و لعاب گل ختمی از خشکی پوست میکاهند.
مسئول خشکی بدن!
کبد، یکی از مراکز تنظیم رطوبت در بدن است. عرق کاسنی و عرق شاهتره برای کاهش حرارت کبد مناسب هستند. در بعضی مواردبا کمتر کردن حرارت کبد میتوان از خارش و خشکی پوست جلوگیری کرد. مصرف این دو عرق در افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، به سرعت حرارت کبد را کاهش داده و رطوبت آن را افزایش میدهد. اما افرادی که مزاج سرد و خشک دارند برای حفظ تعادل بدن، باید از غذاهای رطوبت بخش مانند سوپ جوجه سوپ ماهیچه آب سیب و آب هویج استفاده کنند .
پیشگیری از خشکی پوست
برای جلوگیری از خشکی بیش از حد پوست، نکات زیر را بهکار بندیم:
- استفاده بیشتر از مرطوبکننده پوست
- کاهش مدت تماس با آب و استفاده از آب ولرم (نه داغ) بهخصوص هنگام استحمام
- استفاده از صابون یا شامپوی بدن ملایم و حاوی نرمکننده پوست
- پوشاندن پوست در آب و هوای سرد و هنگام وزش باد، با استفاده از دستکش و شال
- بهکار بردن دستکش هنگام تماس دست با شویندهها
- تشخیص علت خشکی پوست
- اگر با رعایت نکات معمول خشکی پوست بهبود نیافته است، حتماً باید به پزشک مراجعه کنیم. پزشک پس از شنیدن شرح حال و معاینه، پرسشهایی درباره داروهای مصرفی، تاریخچه بیماریها، زمان آغاز خشکی پوست، عوامل مؤثر در بهبود یا وخامت آن، عادات استحمام، وضع تغذیه و وضع خواب وحالات روحی روانی رویکرد ما در مراقبت از پوست مطرح خواهد نمود.
گیاهان دارویی در درمان خشکی پوست
- بارهنگ با داشتن خواص متعدد و ضد التهابی، خارش و خشکی پوست را برطرف میکند.
- ریحان برای رفع جوش و لکهای پوستی مؤثر است و خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد.
- بابونه با خاصیت ضد قارچی، نرمکنندگی و پاککنندگی، یکی از بهترین گیاهان برای مقابله با التهاب و خشکی پوست است.
- حجامت وبویژه زالودرمانی در برخی موارد در بیماران باخشکی پوست موثر است.