
راهکار طب سنتی برای کاهش استرس
فشارهای اقتصادی از یک طرف و شیوع بیماری های خطرناک و فراگیری چون کرونا باعث شده است که استرس و اضطراب، جزئی از زندگی بشر امروز شود. به همین خاطر حفظ سلامت روان در کنار سلامت جسم از اهمیتی ویژه ای برخوردار است.
پیشگیری از استرس و اضطراب
طب سنتی معتقد است تغذیه مناسب ومدیریت خواب و فعالیت بدنی و تنفس صحیح و مدیریت حالات عصبی مانند کاهش استفاده تلفن همراه در پیشگیری از استرس و اضطراب و برخی اختلالات خلقی می تواند نقش مهمی را ایفا کند. سه ویژگی مهم یک رژیم غذایی عبارتند از:
تعادل
تنوع
تناسب
رعایت این موضوع و اصول سهگانه بهداشتی شامل:
شستوشوی دستها
استفاده از ماسک
رعایت فاصلهگذاری اجتماعی
به کاهش استرس افراد در دوران پاندمی کرونا کمک کند. در این مطلب قصد داریم به چند نکته ساده از دیدگاه طب سنتی برای کاهش استرس و افسردگی و همچنین افزایش نشاط بپردازیم.
از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟
مصرف انواع ترشیجات و تندیها
غذاهای مانده
فریزری و سرخشده
همچنین پرهیز از مصرف طولانیمدت غذاهایی که موجب افزایش سودا در بدن میشوند از قبیل:
بادنجان
عدس
گوشت گاو
قارچ
ادویهجات (بهخصوص فلفل)
غذاهای نفاخ در مبتلایان به افسردگی
اضطراب
غذاهای مفید برای کاهش استرس و اضطراب
مصرف انواع سوپهای ساده بهخصوص سوپ جو با سبزیجات معطر مانند گشنیز و ریحان و ادویههایی مانند زیره، آویشن، دارچین، زعفران و زنجبیل
مصرف آبگوشت تهیهشده با گوشت گوسفندی، پیاز، نخود و سبزیجاتی مانند شوید، آویشن، زیره، دارچین، زعفران، هل، زنجبیل
مصرف فرنی با پودر بادام، حریره بادام، شلهزرد با خلال بادام و شیربرنج با عسل در افرادی که قند خون بالایی ندارند باعث کاهش استرس فرد میشود.
نوشیدنیهای مفید برای کاهش استرس:
به جای چای سیاه بهتر است از دمکرده گلگاوزبان و دمنوش بابونه و بادرنجبویه استفاده شود.
مصرف آب سیب طبیعی
شیرپسته
شیرفندق
عرق بیدمشک
شربت بهارنارنج
شربت زعفران
این نوشیدنی ها میتواند در بهبود مشکلات خلقی نظیر استرس و افسردگی کمک قابل توجهی کند.