
روش های درمانی دیابت با طب سنتی
دیابت یک بیماری مزمن، پیش رونده و شایعی است که افزایش آن ارتباط مستقیمی با موارد زیر دارد:
- میزان استرس های محیط
- کاهش فعالیت بدنی
- اختلالات خواب و پرخوری
- سوء هضم و چاقی
زمانی که بدن نتواند به اندازه کافی انسولین تولید کند یا انسولین تولید شده را درست استفاده کند، آن شخص به دیابت مبتلا خواهد شد.
انسولین چیست؟
انسولین هورمونی است که لوزهالمعده (پانکراس) در بدن تولید میکند. این هورمون، قند را از خون گرفته و به داخل سلولهای بدن منتقل میکند تا بدن از آن قند به عنوان انرژی استفاده کند. در مبتلایان به دیابت یا میزان انسولین کم است یا انسولین به دلایل گوناگون تأثیر کافی ندارد و سلولها نمیتوانند قند موجود در خون را به درستی جذب کنند. در نتیجه، میزان قند یا گلوکز در خون بالا میرود و با گذشت زمان، این موضوع باعث آسیب به برخی اعضای بدن میشود
انواع دیابت
به طور کلی دو نوع دیابت وجود دارد:
- دیابت نوع یک
- دیابت نوع دو
علائم دیابت
- نوشیدن زیاد مایعات و تشنگی بیش از حد
- پرخوری
- تکرّر ادرار
- خستگی زیاد از حد
- مشکلات بینایی
- کاهش وزن
- عدم بهبود زخم و عفونتهای عودکننده
روش درمانی مکمل
باید توجه داشت که در صورت عدم پاسخ مناسب، می توان با مراجعه به متخصص طب سنتی روش های درمانی را مکمل درمان های معمول کرد. این بدین معنی نیست که به یکباره داروهای پایین آورنده قندخون و انسولین را قطع کنید. و همان طور که اشاره شد طب سنتی تنها می تواند مکمل مناسبی برای درمان این بیماری باشد.
نکته: در صورت پاسخ دهی از روش های درمان طب سنتی، زیر نظر متخصص غدد، دوز داروهای جدید به صورت طبیعی تنظیم خواهد شد و با چنین اقدامی بیمار می تواند در بهترین حالت ممکن روال درمان خود را سپری کند.
توصیه طب سنتی برای درمان دیابت
- مصرف غذاهای گرم به مدت دو هفته، مصرف سوپ سماق، خوراک و خورش کدو
- مصرف ماء الشعیر طبی برای کاهش قند و پاکسازی بدن
- خوب جویدن غذا
- مصرف نکردن ترشی و ماست
- آب از نیم ساعت قبل تا 2 ساعت بعد از غذا استفاده نشود
- پرهیز از پرخوری و مصرف همزمان چند نوع ماده غذایی در یک وعده
- پرهیز از مصرف مواد غذایی خرد در بین وعده های اصلی
- پرهیز از ایستاده و تند غذا خوردن
- تنظیم ساعات مشخص برای وعده های اصلی و میان وعده ها در طی روز
- کنترل وزن: حدود یک هفتم از هر نوع ماده غذای که وارد دهان می شود کم کند و به جای به همین میزان مایعاتی چون آب، چای کم رنگ لاهیجان بدون رنگ و طعم اضافی، گاهی همراه با هل یا دارچین و یا چای بادرنجبویه بنوشد.
- مدیریت خواب: پرهیز از خوابیدن در طول روز، پرهیز از خوابیدن بیش از حد
- مدیریت فعالیت بدنی: پیاده روی 30 تا 60 دقیقه ای روزانه کمک کننده است
- ماساز بدن به خصوص ماساژ کف پا می تواند میزان قندخون را کاهش دهد.
- انجام تنفس عمیق با چشم های بسته روزی سه بار: فرد در حالت نیمه دراز کشیده نفس کاملا عمیق بکشد، به مدت 5 ثانیه نفس خود را حبس کرده و سپس آرام آرام طی 10 ثانیه هوا را بیرون دهد و این کار را 5 تا 10 بار تکرار کند.
خواص برخی گیاهان برای درمان دیابت
- تخم شنبلیه: به صورت پودر شده روزانه تا دوز یک گرم همرا انواع مواد غذایی در برنامه روزانه فرد بیمار، مصرف شود. بعد از دو هفته از مصرف روزانه باید به مدت یک هفته، مصرف دارو قطع شده و مجددا شروع کند.
- سماق: روزانه به مقدار دو قاشق چای خوری همراه وعده های غذایی مصرف شود یا به صورت چای سماق روی غذا میل شود.
- چای زیره سبز: یک قاشق مرباخوری با یک فنجان آب جوش ده دقیقه دم کشیده و سپس مصرف شود.
- ماء الشعیر طبی: یک واحد جو پوست کنده را در 14واحد آب با حرارت ملایم بجوشانند تا به حدود 11 تا 12 واحد برسد ( طوری که جوها کمی شروع به نرم شدن کنند) سپس آن را صاف کرده و در جای خنک نگهداری شود. به جای آب هنگام تشنگی روزی 4 الی 8 لیوان میل شود.