سوءهاضمه عملکردی
سوءهاضمه عملکردی
غذا کامل در معده هضم نمیشود و بیش از زمان طبیعی در معده می ماند و احساس سنگینی و آروغ ترش و سوزش سردل تهوع و بدبویی مدفوع میشود. ۷ تا ۴۵ درصد در جهان شیوع دارد.
کاهش مقدار غذا مهمترین اقدام است.
خوب جویدن غذا، عدم مصرف ترشی، ماست و آب از نیم ساعت قبل تا ۲ ساعت بعد غذا
پرهیز از پرخوری و مصرف همزمان چند نوع ماده غذایی در یک وعده غذایی
پرهیز از ایستاده و تند خوردن
از کودکی به فرزندان خود آهسته جویدن را آموزش دهیم تا مصرف مایعات همراه غذا به حداقل برسد.
تنظیم ساعات مشخص برای وعدههای اصلی و میان وعدهها در طی روز
مصرف غذاهای با مزاج گرم تا ۲ هفته
مدیریت حالات عصبی روانی
مدیریت خواب
مدیریت فعالیت بدنی
نکته اگر این موارد رعایت نشود با مصرف داروی صرف مشکل معده و گوارش حل نمیشود!!!
آیا میدانید مصرف وعدههای غذایی در ساعات منظم، شیوع خطر سوءهاضمه را کم میکند؟؟
این بیماری با کاهش فعالیت بدنی و میزان آب بدن در حال افزایش است. هر فرد بر اساس وضعیت مزاج و گوارش نیازمند مصرف مایعات خواهد بود. علامت تعادل مصرف مایعات رنگ زرد لیمویی ادرار فرد است.
مطالب مرتبط
تدابیر بیماریهای طحال
برای بیماریهای طحال، کبر، انجیر، سکنجبین، سرکه...
خواص عناب از دیدگاه طب سنتی
عناب از نظر حرارت معتدل و کمی تر است. خشونت صدا را کم...
خاصیت سیاهدانه
خاصیت سیاهدانه طبع سیاهدانه بسیار گرم و خشک است. در...
بیجا شدگی ناف
بیجا شدگی ناف (naval dislocation) وزوز گوش، اختلال شنوایی،...
خواص عرق بیدمشک
آرامبخش و تقویت معده؛ عرق بید مشک عرق بیدمشک...