
درمان نقرس با طب سنتی
بیماری نقرس به علت رسوب اسید اوریک در لایههای مفاصل مانند قوزک پاها، زانوها، به ویژه انگشت شست پا ایجاد میشود و درد را به همراه دارد. نقرس در افراد دموی مزاج (طبع گرم و تر) بیشتر دیده میشود. این بیماری در مردان شایعتر است و در زنان هم پس از سن یائسگی بیشتر دیده میشود.
عوامل بروز نقرس
• رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح
• مصرف زیاد گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو و گوساله
• ابتلا به چاقی
• خوردن زیاد حبوبات مانند عدس
• لوبیا و نخود
• مصرف زیاد سبزیهایی مانند اسفناج و تره
• خوردن برنج بدون سبوس
• اختلال در کارکرد کبد و کلیهها
• به هم خوردن تعادل عملکرد هورمونهای بدن
• تنظیم نبودن سوختوساز بدن
• مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده و شیرینیهای قنادی
• کم تحرکی
• نوشیدن چای پُر رنگ و هر عاملی که در غلیظ شدن خون مؤثر باشد
.ابتلا به چربی خون (کلسترول خون بالا)، فشار خون، دیابت نوع یک و ۲، عوامل ارثی، استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی در بروز بیماری نقرس نقش دارند.
علائم نقرس
قرمزی و درد شدید مفاصل به ویژه انگشت شست، قوزک و مچ پا از مهمترین علائم نقرس هستند. در این عارضه رسوبهای اسید اوریک در بافتهای زیر پوست مانند آرنج و مچ دست تجمع پیدا میکنند و به شکل برجستگی مشاهده میشوند. اگر بیماری نقرس با التهاب همراه باشد اغلب درد هم احساس میشود.
درمان نقرس با طب سنتی
- مبتلایان به نقرس باید مقدار غذا را کم کنند و خوب غذا را بجوند و از پرخوری وتند خوردن بپرهیزند.
- از مصرف غذاهای غلیظ به ویژه گوشت گاو و گوساله، حبوبات مانند عدس، لوبیا و نخود، دل، قلوه، جگر، مغز، کله پاچه، خاویار، دوغ ترش، ماست بدون مصلح، چای پُر رنگ، باقالی، غذاهای ترش و پُر ادویه، آبگوشت با نخود زیاد، خیارشور، غذاهای کنسرو شده و ساندویچی مانند سوسیس و کالباس پرهیز کنند. این افراد میتوانند گوشت گوسفند جوان را به مقدار کم بخورند اشخاص دچار این عارضه باید از اضطراب، استرس و عصبانیت هم دوری کنند.
- گنجاندن ورزش در برنامه روزانه مبتلایان به نقرس ضروری است. همچنین افراد دچار این عارضه که از اضافه وزن و چاقی رنج میبرند باید وزن خود را کاهش دهند. پاکسازی خلط غالب بدن در درمان بیماری نقرس بسیار اهمیت دارد که برای پاکسازی از مصرف مصلحات، حجامت، زالو و زنبوردرمانی کمک بگیریم. ماساژ بدن با روغنهای گل محمدی و شترمرغ هم برای مبتلایان به نقرس مفید است.
- افراد دچار نقرس برای رفع مشکلشان میتوانند از مالشعیر طبی استفاده کنند. عرقیات کیالک، کاسنی، خارشتر و بید را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنند و روزانه سه تا چهار لیوان از این مخلوط را به همراه شربت سکنجبین بنوشند.
- مصرف روزانه ۱ لیوان آب انار شیرین برای مبتلایان به این عارضه مفید است.
- مصرف سورنجان به علت داشتن مادهای به نام «کلشیسین» برای برخی از مبتلایان به نقرس مفید است. برای این منظور سورنجان را میتوان با هلیله سیاه، پوست هلیله زرد و مقدار خیلی کم عصاره صبر زرد و عسل مخلوط کرد و این ترکیب را به شکل نخود درآورد و روزانه حدود ۶ نخود از این مخلوط را میل کرد.
- از آبمیوههای طبیعی مفید برای مبتلایان به نقرس میتوان به آب انگور، هندوانه، گیلاس و آلبالو اشاره کرد.میوه سیب و میوهها و سبزیهای سرشار از ویتامین C مانند نارنگی، پرتقال، لیمو شیرین هم برای افراد دچار این عارضه مناسب است.
- مبتلایان به نقرس در صورت مصرف ماست و دوغ باید از مصلحات آنها مانند آویشن، کاکوتی، پونه، زیره و زنیان استفاده کنند. مصرف ماء الجبن (آب پنیر) و دم نوش میوه نسترن به افراد دچار این عارضه پیشنهاد میشود.