
پیشگیری از ابتلا به «آنفلوآنزا»
در زمان شیوع ویروس آنفلوآنزا باید تدابیری بهکار بگیریم تا بدنمان آماده رشد میکروبها نشود. از عوامل مؤثر بر تقویت سیستم ایمنی بدن، خواب و خوراک فرد است.
بهترین زمان خواب شبانه
خواب کافی میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی شود و خواب روزانه جایگزین خواب شبانه نمیشود؛ بهترین زمان برای خوابیدن از ساعت 10 شب تا حداقل چهار صبح است؛ این خواب باید مفید، در آرامش و بدون دغدغه باشد.
پرهیز از درهمخوری
برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی علاوه بر رعایت بهداشت شخصی و زدن ماسک در مراکز عمومی، باید از درهمخوری و سفرههای رنگین پرهیز شود زیرا این مسئله باعث اختلاط طعام میشود که یکی از عوامل بروز مشکل در هضم غذاهاست و خون را ناصالح میکند. بادکشدرمانی یکی از نکات برجسته در طب سنتی برای بیماریهای ریوی است؛ از بادکش هم برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا و هم برای درمان این بیماری استفاده میشود؛ بادکشدرمانی قبل از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت ریهها، بسیار مفید است؛ افراد مبتلا به آنفلوآنزا نیز میتوانند برای تقویت ریه از بادکش گرم روی کتفهایشان استفاده کنند.
باتوجه به اینکه ریه، دستگاه ورودی میکروبها و ویروسهای تنفسی به بدن است، ورزش کردن و تنفس عمیق نیز باعث میشود که ریهها تقویت شود و از نفوذ ویروس به بدن جلوگیری میکند.
درمان علائم آنفلوآنزا با طب سنتی
بروز ناگهانی علائمی همچون تب، سرفه و احساس کوفتگی و بدندرد از علائم شایع آنفلوآنزا است. ابتلا به آنفلوآنزا دو مرحله دارد؛ یک مرحله زمانی است که تب بروز میکند که در این زمان میتوان از نوشیدنیها و آبمیوهها و میوههایی مانند سیب برای کاهش تب استفاده کرد و باید از مصرف مواد غذایی چرب، شیر و مواد غذایی دارای طبع گرم پرهیز کرد؛ مرحله دوم زمانی است که تب برطرف میشود و علائم کوفتگی و سنگینی و سرفه و خلط ظاهر میشود؛ در این مرحله بیماران باید از مواد غذایی دارای طبع سرد پرهیز کنند و به مصرف سوپها و آشها روی بیاورند. بیماران میتوانند در سوپها از سیب درختی و انواع سبزیها استفاده کنند.
سرفه یکی از علائم رایج آنفلوآنزاست. افراد در زمانی که سرفه دارند باید ریه خود را تقویت کنند؛ مصرف مرکبات در زمانی که علائم سرفه بروز پیدا میکند، مناسب نیست و برای درمان آن باید از انواع آشها استفاده کرد؛ در این آشها بهتر است علاوه بر سبزیجات مخصوص آش از پیازچه و یا شلغم نیز استفاده کرد.
کاهش میزان غذا در فاز اولیه و مصرف سوپهای جو حاوی کدو و گشنیز حداکثر تا یک هفته
در صورت ضعف و خستگی از سوپ جوجه،سیب شیرین استفاده کند.
اتاق خواب تاریک باشد واستراحت جسمی و ذهنی بیشتر شود .دم نوش بارهنگ و حریره نشاسته روزانه استفاده شود.