نقرس و راهکار درمانی آن

 

درد شدید مفصل در نتیجه رسوب اسیداوریک بخصوص شست پا و بافت نرم بدن ایجاد می‌شود. این عوامل مانند مشکلات تغذیه، مصرف الکل، سندرم متابولیک، بیماری‌های کلیوی می باشد.

 افراد در معرض خطر

افرادی که امتلا یا پری بدن دارند، بی حرکتی طولانی مدت دارند، مقاربت بعد غذا دارند، مفاصل ضعیف، مردان جوان، احتمال ابتلا بالاتر است.

در طب سنتی اگر فضولات بدن افزایش پیدا کند یا باید با نضج طبیعی و تحلیل و دفع از اندامها خارج شود یا به صورت مصنوعی با داروهای خوراکی و مالیدنی خارج شود و گرنه در عضو ضعیف مثل پا تجمع می کند.

درمان به طور کلی: کاهش مصرف غذا خوب جویدن غذا استفاده نکردن آب و مایعات از نیم ساعت قبل تا ۲ ساعت بعد غذا پرهیز از پرخوری و درهم خوری، تند خوری پرهیز از جماع یا حمام با شکم پر حل مشکلات گوارشی مدیریت خواب مدیریت فعالیت بدنی

علاوه بر بدخوری و درهم خوری و پرخوری، هم و غم و بی خوابی و سایر اعراض نفسانی در ایجاد و عود بیماری دخیل است. افراط ورزش هم برای بیماری مضر است‌.

 

 پرهیزات

پرهیز از پرخوری و پرنوشی غذای زیاد هر چند خوب بیماری را شدت می‌بخشد. غذای نامناسب هر چند اندک تاثیر بدی در بیماری دارد. پرهیز از ماهی نمک سود و گوشت ‌گاو و شتر و سرخ کرده پرهیز از لبنیات مگر شیر برنج پرهیز از گردو و رطب و خرما و حلوا انواع میوه های نارس و پرهیز از تره بادرنجبویه و ترخون کرفس و نعناع و کدو پرهیز از عدس بادمجان قارچ و کلم، کشک، قره قروت پرهیز از هندوانه و هلو و خیار و گوجه فرنگی، موادغذایی مانده و فریزری، مواد کنسروی، یخ ، نسکافه ،گوشت گوساله و گاو ،زیره، فلفل، پنیر، ترشک

استفاده از غذاهای با مزاج معتدل توصیه می شود.

سکنجبین، آب لیمو، جوشانده سماق، ماءالشعیر طبی از توصیه ها می باشد.

در برخی افراد رژیم گیاهخواری، حجامت، زالو درمانی توصیه می‌شود.

داروهای مرکب با تجویز متخصص طب ایرانی در درمان کمک کننده است.

فصل بهار بیشترین ابتلا به جهت ثوران اخلاط و فصل پاییز سخت ترین ابتلا به جهت ردائت اخلاط اتفاق میفتد . متاسفانه به جهت عدم همکاری بیمار در رعایت رژیم غذایی عود بیماری شایع است. ارتباط گوارش و مغز در این بیماری ثابت شده است.

:: ارسال نظر