
طبع مزهها
آیا به این فکر کردید چرا بعضی افراد غذای چرب وشیرین میخورند چاق میشوند ولی برخی چاق نمیشوند!؟ سه طعم چرب و شیرین و بیمزه از نظر مزاجی معتدل هستند و سردی یا گرمی ایحاد نمیکنند ولی طعم شیرین معتدل رو به گرمی و طعم بیمزه معتدل رو به سردی است در بدن معتدل اینگونه است.
اگر بدن دچار سوءمزاج باشد قضیه فرق میکند، طعم شیرین و چرب به خلط غالب تبدیل می شوند. اگر خلط غالب بلغم باشد، چربی شیرینی تبدیل به بلغم و اگر خلط غالب صفرا باشد تبدیل به صفرا میشود.
به این دلیل بلغمیها با خوردن غذای چرب و شیرین چاق و گرفتگی عروق پیدا میکنند، اما صفراویها هر قدر چرب و شیرین بخورند تا بدنشان سرد نشود گرفتگی عروق پیدا نمیکنند و چاق نمیشوند.
غذاهای بیمزه مثل خیار و کدو ایجاد غلظت و سردی میکنند. در صورت سردی مزاج و غلظت اخلاط نباید مصرف شود، یا با مصلحات مصرف شود، مثل خیار و نمک، کدو و دارچین
اگر افراد پراشتها غذاهای بیمزه بخورند، ایجاد سردی و غلظت میکند و باعث چاقی میشود و در سیکل معیوب میافتند و چاقتر میشوند، پس غذاها نباید بیمزه باشد…
شوریها خاصیت غذایی ندارند و باعث خشکی و لاغری میشود. زیاد خوردن غذاهای شور باعث آسیب به چشم میشود.
مطالب مرتبط


بهترین ظروف جهت پخت غذا
بر اساس منابع طب ایرانی بهترین ظروف جهت پخت و خوردن...



