خواص نارنج

گل، برگ، میوه، پوست نارنج و هسته و اسانس آن کاربرد دارد.  نارنج میوه ای شبیه پرتقال است که طعم ترش مایل به تلخ دارد و طبع آن سرد و خشک است. پوست نارنج مفرّح است و نوشیدن خشک شده آن با آب، جهت رفع قی و مغص و انگل معده و روده مناسب است.

 مربای پوست نارنج هضم کننده و اشتها‌ آور است.  برای تهیه مربای پوست نارنج چند مرتبه جوشانده آب آن را عوض کرده و سپس شکر سرخ اضافه و جوشانده شود.  آب نارنج و شکر سرخ یا نبات، مسهل صفرا و کاهنده گرمای زائد بدن و تب بر است، فشار خون را کم می‌کند و کاهش جوش‌های صفرا ایجاد می‌کند.
 دانه نارنج سم زدایی قوی دارد. هر گرفتگی عفونت‌زاست و در آینده به ورم تبدیل می‌شود پس تریاق یا ضد سم لازم است.  مصلح نارنج، عسل و گل قند است. نارنج تنها طعم ترشی که ضرر زیادی برای معده ندارد.

:: ارسال نظر