
خواص نارنج
گل، برگ، میوه، پوست نارنج و هسته و اسانس آن کاربرد دارد. نارنج میوه ای شبیه پرتقال است که طعم ترش مایل به تلخ دارد و طبع آن سرد و خشک است. پوست نارنج مفرّح است و نوشیدن خشک شده آن با آب، جهت رفع قی و مغص و انگل معده و روده مناسب است.
مربای پوست نارنج هضم کننده و اشتها آور است. برای تهیه مربای پوست نارنج چند مرتبه جوشانده آب آن را عوض کرده و سپس شکر سرخ اضافه و جوشانده شود. آب نارنج و شکر سرخ یا نبات، مسهل صفرا و کاهنده گرمای زائد بدن و تب بر است، فشار خون را کم میکند و کاهش جوشهای صفرا ایجاد میکند.
دانه نارنج سم زدایی قوی دارد. هر گرفتگی عفونتزاست و در آینده به ورم تبدیل میشود پس تریاق یا ضد سم لازم است. مصلح نارنج، عسل و گل قند است. نارنج تنها طعم ترشی که ضرر زیادی برای معده ندارد.
مطالب مرتبط


بهترین ظروف جهت پخت غذا
بر اساس منابع طب ایرانی بهترین ظروف جهت پخت و خوردن...



