
خستگی مزمن
خستگی مزمن مشکلی است که روز به روز بر تعداد مبتلایان آن افزوده میشود. علل دقیق این بیماری هنوز ناشناخته است، اما عوامل متعددی مانند اختلالات خواب، کمبود فعالیت بدنی، افزایش استرس، سوءتغذیه، مسمومیت، پرخوری، چاقی، مصرف بیش از حد میوه و سبزیجات و همچنین دوران نقاهت بیماریها (به خصوص کووید-۱۹) میتوانند در بروز آن نقش داشته باشند.
علائم: علائم اصلی خستگی مزمن عبارتند از: خستگی شدید و مداوم که با استراحت بهبود نمییابد درد عضلانی ضعف عضلانی مشکلات خواب سردرد مشکلات تمرکز تحریکپذیری افسردگی
در حالی که درمان قطعی برای خستگی مزمن وجود ندارد، برخی راهکارهای غیردارویی میتوانند به بهبود علائم و ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا کمک کنند:
۱٫ مدیریت استرس:
کاهش فعالیتهای پرمشغله و تصمیمگیریهای مهم: تا حد امکان از شرکت در جلسات پر فشار و کارهای طاقتفرسا بهطور موقت خودداری کنید.
سفرهای تفریحی: به سفرهایی بروید که با فعالیت بدنی لذتبخش همراه باشد.
تمرینات آرامشبخش: برای آرامش ذهن و زبان خود تلاش کنید و از افکار منفی دوری کنید.
ماساژ: ماساژهای درمانی میتوانند به رفع تنش عضلانی و بهبود گردش خون کمک کنند.
۲٫ تنظیم برنامه خواب:
منظم خوابیدن و بیدار شدن: هر شب در یک ساعت مشخص بخوابید و صبح زود از خواب بیدار شوید.
۳٫ اصلاح رژیم غذایی:
مصرف غذاهای گرم: به مدت دو هفته، غذاهای با مزاج گرم را در رژیم غذایی خود بگنجانید و پس از آن، تا زمان بهبودی کامل، مصرف غذاهای با مزاج سرد را کاهش دهید.
کنترل وزن: در افراد دارای اضافه وزن، ۵ تا ۱۰ درصد از میزان غذای مصرفی روزانه را کم کنید.
۴٫ گرم نگه داشتن بدن: از سرما دوری کنید: لباس گرم بپوشید و از نوشیدنیهای سرد خودداری کنید.
۵٫ فعالیت بدنی و ورزش منظم: به طور روزانه ورزش کنید تا شادابی و نشاط را تجربه کنید و احساس خستگی نکنید. به حدی از ورزش را انتخاب کنید که برایتان لذتبخش باشد و ایجاد ناتوانی و خستگی نکنید.
درمانهای گیاهی غیر دارویی:
چای زعفران: روزانه یک بار به اندازه یک عدس زعفران پودر شده را در یک لیوان آب جوش دم کنید و به مدت دو هفته بنوشید.
چای بادرنجبویه: یک قاشق غذاخوری بادرنجبویه را در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و پس از صبحانه و شام به همراه کمی نبات به مدت یک تا دو هفته میل کنید.
شیره انگور: اگر بیماری زمینهای دیابت و غلظت خون و… ندارید، در هفته اول درمان، هر دو ساعت یک فنجان آب را با یک قاشق غذاخوری شیره انگور مخلوط و میل کنید. در ادامه، مقدار مصرف را بر اساس نیازتان تنظیم کنید.
مطالب مرتبط


بهترین ظروف جهت پخت غذا
بر اساس منابع طب ایرانی بهترین ظروف جهت پخت و خوردن...



