سیاتیک

  اسپاسم‌های عصب سیاتیک از جمله رایج‌ترین درد‌های مربوط به ستون فقرات هستند و امروزه کمتر کسی را می‌توانیم پیدا کنیم که تجربه گرفتگی در این ناحیه را نداشته باشد.
بدن ما دارای دو سیستم عصبی است که یکی از مغز و دیگری از ستون فقرات نشئت گرفته است و به‌سمت اندام‌ها می‌روند. “عصب سیاتیک” که منشأ آن از ستون فقرات است از ناحیه لگن تا نوک انگشتان پا امتداد دارد و مسائلی مثل افزایش فشار، جابه‌جایی لگن، ناراحتی‌های عصبی و حتی استرس، می‌توانند باعث گرفتگی و دردهای شدید در این ناحیه شوند.
 متأسفانه در فصول سرد سال، این دردها شدیدتر می‌شوند و گاهی فرد وقتی درد سیاتیک به‌سراغش می‌آید، مجبور به استفاده از مسکن‌های بسیار قوی می‌شود چرا که سرما تراکم مایع مفصلی را افزایش و رفت و آمد و حرکت مواد محرک درد و گردش خون ناحیه را کاهش میدهد و ورم مفصل بیشتر می‌شود.
گوشت گوساله، ماست، دوغ و حبوبات با طبع سرد از جمله این پرهیز‌ها هستند که مصرف آنها باعث افزایش شدت درد سیاتیک می‌شود.  غذاهای غلیظ و دیرهضم و رشته ای وخمیری، عدس و قارچ و باقالی پرهیزهای دیگر هستند.
همین‌طور داشتن یک پیاده‌روی سبک صبحگاهی در هوای سالم و پاک برای پیشگیری از شروع دردهای سیاتیک بسیار کمک‌کننده است. همچنین گرم کردن ناحیه ران و لگن با کیسه آبگرم و ماساژ موضع مورد درد با روغن زیتون و روغنهای رزماری، کنجد، سیاهدانه، بادام تلخ بسیار مؤثر است.
 استفاده از دمنوشهای آرام‌بخش مثل گل‌گاوزبان و نعنا هم از جمله راهکارهای در دسترس برای بهبود سیاتیک به حساب می‌آیند.
طب سوزنی و بادکش و ماساژ درمانی برای اکثر افراد با سیاتالژی یا درد سیاتیک مفید است. در بعضی موارد فصد کمک کننده است.
 قبل از استفاده از هر روش درمانی حتما توسط پزشک و متخصص طب سنتی معاینه و شدت آسیب عصب بررسی گردد.  گاهی تنها راه درمان جراحی توسط متخصص جراح مغز و اعصاب است و سهل انگاری آسیب جبران ناپذیر در اعصاب و عضلات پا ایجاد می‌کند.

:: ارسال نظر